gb  german  turkey  china  japan  italy  alb  serbia  france  UAE                                       

О2 ТВ најгледан регионален ТВ канал во Македонија

Со просечен досег на гледаност од 4,09 проценти во регионот, регионалната О2 телевизија е убедливо најгледаниот ТВ канал во регионот Д6 Мали Влај, а воедно и најгледан ТВ канал доколку се земат во предвид сите телевизии со регионална концесија во Република Македонија.

Ова го потврдува годишниот извештај за изминатата 2016 година на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги.

Гледано по квартални извештаи, во првиот квартал во 2016 година гледаноста на О2 изнесувала 4,04 проценти, во вториот 3,68 проценти, во третиот 4,44 проценти и во четвртиот 4,2 проценти.

Првите луѓе на телевизијата им се заблагодаруваат на гледачите за довербата и најавуваат уште поуспешна година со голем број нови проекти со цел да се оправда и задржи укажаната доверба.

Прочитано 1203 пати

Од Претседателот

Да бидеме лидер и глас на бизнис заедницата, подржувач на економскиот раст на членовите на комората. Заедно да придонесеме за економската стабилност на Македонија и партнерски забрзано да се движиме напред во нова декада на наше успешно работење.

Арсовска Данелa

ССК ISO 9001:2008

iso

Интернационална мрежа

F46DCE922CC1E446A2D47D87A78FE9A1

D234AF1A2FFA9C4197F508DA3F41A889

Контакт

 info @chamber.mk
  +389.2.3091440
  +389.2.3091440
  Црвена Скопска Општина бр.10

Следете не