gb  german  turkey  china  japan  italy  alb  serbia  france  UAE                                       

Одржана обука: МБПР - Mожности за поволно кредитирање, осигурување на побарувања и факторинг

Сојуз на стопански комори на Македонија, во соработка со Македонската банка за поддршка на развојот на Република Македонија, организираше обука за условите за кредитирање и пристапи за поволни кредити, кредитното осигурување на домашни побарувања и извозни побарувања, факторинг (како најновиот производ кој е воедно и единствениот на пазарот на Република Македонија) како и за други форми на поддршка.

Преку спроведување на обуката, компаниите имаа можност да се информираат за сите финансиски производи и услуги што ги нуди Македонската банка за поддршка на развојот, како и за нејзината поддршка на развојот на малите и средни трговски друштва преку одобрување на инвестициски кредити.

Обуката се спроведе преку интерактивна дискусија и учесниците имаа можност да дискутираат и поставуваат прашања.

Прочитано 874 пати

Од Претседателот

Да бидеме лидер и глас на бизнис заедницата, подржувач на економскиот раст на членовите на комората. Заедно да придонесеме за економската стабилност на Македонија и партнерски забрзано да се движиме напред во нова декада на наше успешно работење.

Арсовска Данелa

ССК ISO 9001:2008

iso

Интернационална мрежа

F46DCE922CC1E446A2D47D87A78FE9A1

D234AF1A2FFA9C4197F508DA3F41A889

Контакт

 info @chamber.mk
  +389.2.3091440
  +389.2.3091440
  Црвена Скопска Општина бр.10

Следете не