gb  german  turkey  china  japan  italy  alb  serbia  france  UAE                                       

Јавни повици за финансиска поддршка на македонски компании

Почитувани,

Во насока на континуирано проследување на бизнис информации за можноста за финансиска поддршка на македонските компании, Сојуз на стопански комори на Македонија Ве информира дека согласно Програмата за конкурентност, иновации и претприемништво за 2017 година, Министерството за економија ги објави следните јавни повици:

  1. ЈАВЕН ПОВИК за субвенционирање на приватни претпријатија за тренинг на HACCP тим за воведување, одржување и модификација на HACCP систем
  1. ЈАВЕН ПОВИК за субвенционирање на претпријатија за воведување и сертифицирање на ХАЛАЛ систем
  1. ЈАВЕН ПОВИК за субвенционирање на приватни претпријатија за сертификација на системи за квалитет според ISO стандарди
  1. ЈАВЕН ПОВИК за субвенционирање на претпријатија во сопственост и управувани од жени
  1. ЈАВЕН ПОВИК за поддршка на патенти
  1. ЈАВЕН ПОВИК за поддршка за зголемување на конкурентноста на македонската индустрија – развој на деловниот субјект, развој на производ и развој на пазар
Прочитано 791 пати

Од Претседателот

Да бидеме лидер и глас на бизнис заедницата, подржувач на економскиот раст на членовите на комората. Заедно да придонесеме за економската стабилност на Македонија и партнерски забрзано да се движиме напред во нова декада на наше успешно работење.

Арсовска Данелa

ССК ISO 9001:2008

iso

Интернационална мрежа

F46DCE922CC1E446A2D47D87A78FE9A1

D234AF1A2FFA9C4197F508DA3F41A889

Контакт

 info @chamber.mk
  +389.2.3091440
  +389.2.3091440
  Црвена Скопска Општина бр.10

Следете не