gb  german  turkey  china  japan  italy  alb  serbia  france  UAE                                       

ТУК на Конференција за развој на туризмот

Претседателот на Туристичко угостителската комора при Сојуз на стопански комори на Македонија, Аркан Керим беше панелист на Конференција за развој на туризмот во Македонија во организација на Министерството за економија на РЕпбулика Македонија.  На конференција се разговара за дополнување на Стратегијата за развој на туризмот за периодот од 2016 до 2021 година и за потребата од измена на Законот за туристичка и угостителска дејност.

На конференцијата беше  презентирана и студија за обезбедување на податоци од областа на туризмот и подготовка на модел за проекција на идни показатели. На конференцијата се обратија државниот советник за туризам и угостителство Шевкет Хазари, деканот на Факултетот за туризам и угостителство од Охрид, Цветко Андреевски и претставникот од „Kohl&Partner“, Трајче Андреевски.

Прочитано 1228 пати

Од Претседателот

Да бидеме лидер и глас на бизнис заедницата, подржувач на економскиот раст на членовите на комората. Заедно да придонесеме за економската стабилност на Македонија и партнерски забрзано да се движиме напред во нова декада на наше успешно работење.

Арсовска Данелa

Интернационална мрежа

F46DCE922CC1E446A2D47D87A78FE9A1

D234AF1A2FFA9C4197F508DA3F41A889

Контакт

 info @chamber.mk
  +389.2.3091440
  +389.2.3091440
  Црвена Скопска Општина бр.10

Следете не