gb  german  turkey  china  japan  italy  alb  serbia  france  UAE                                       

Средба Арсовска – Заев: Создавање услови за развој на бизнисите

Претседателот на Сојуз на стопански комори на Македонија (ССК), г-ѓа Данела Арсовска, одржа средба со Претседателот на Владата на Република Македонија г.Зоран Заев.

На средбата дискутираа за економските перспективи на земјата и за можностите за интензивирање на соработката со приватниот сектор. Беше истакнато дека Владата на Република Македонија останува на определбата за создавање услови за развој на бизнисите и за јакнење на партнерскиот однос со бизнис заедницата преку Сојузот на Стопанските комори на Македонија.

На средбата беше нагласена важноста од спроведувањето на  структурните реформи како средство за подобрување на инвестициската клима, како и зголемено учеството на приватниот сектор во креирањето и спроведувањето на структурните реформи.

Прочитано 968 пати

Од Претседателот

Да бидеме лидер и глас на бизнис заедницата, подржувач на економскиот раст на членовите на комората. Заедно да придонесеме за економската стабилност на Македонија и партнерски забрзано да се движиме напред во нова декада на наше успешно работење.

Арсовска Данелa

Интернационална мрежа

F46DCE922CC1E446A2D47D87A78FE9A1

D234AF1A2FFA9C4197F508DA3F41A889

Контакт

 info @chamber.mk
  +389.2.3091440
  +389.2.3091440
  Црвена Скопска Општина бр.10

Следете не