gb  german  turkey  china  japan  italy  alb  serbia  france  UAE                                       

21. Кинески Интернационален Саем за инвестиции и трговија

Сојуз на стопански комори на Македонија (ССК) во соработка со Амбасадата на Народна Република Кина во Македонија Ве информира за одржувањето на 21-от Кинески интернационален саем за инвестиции и трговија.

Саемот е со тема „Претставување на FDI“  и „Одење глобално“ и ќе се одржи од 8-ми до 11-ти Септември 2020 година во Сјамен, Кина.

Саемот претставува најголем и нај влијателен интернационален инвестициско промотивен настан и ќе го потенцира осетливиот деловен ефект, како и инвестициската политика и промовирањето на животната средина преку интегрирање на изложби, форуми и семинари, B2B настани, состаноци, врвни протоколи и сл.

Секоја година на саемот учествуваат преку 100.000 професионални учесници, вклучувајќи 15.000 прекуокеански посетители од владини институции, инвестициски промотивни агенции, бизнис асоцијации и мултинационални корпорации од повеќе од 100 држави и региони, како и 50.000 бизнис професионалци и владини претставници од повеќе од 300 поголеми градови во Кина.

Воедно повеќе од 1.500 дописници од стотици домашни и странски медиуми, креатори на јавното мислење ќе го покриваат настанот.

Фокусот на саемот ќе биде на „појасни и патни иницијативи“, реформи на снабдувачки страни, пилот слободни трговски зони, интернет + и други значајни теми.

Серија активности на меѓународниот форум ќе се фокусираат на градење отворена светска економија и внимателно ќе ја следат темата за промоција на билатерално инвестирање

За регистрација на саемот Ве молиме да се логирате на веб страната www.chinafair.org.cn.

За дополнителни информации може да не контактирате на тел: 02 30 91 440 или е-маил: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите..

Прочитано 907 пати

Од Претседателот

Да бидеме лидер и глас на бизнис заедницата, подржувач на економскиот раст на членовите на комората. Заедно да придонесеме за економската стабилност на Македонија и партнерски забрзано да се движиме напред во нова декада на наше успешно работење.

Арсовска Данелa

Интернационална мрежа

F46DCE922CC1E446A2D47D87A78FE9A1

D234AF1A2FFA9C4197F508DA3F41A889

Контакт

 info @chamber.mk
  +389.2.3091440
  +389.2.3091440
  Црвена Скопска Општина бр.10

Следете не