gb  german  turkey  china  japan  italy  alb  serbia  france  UAE                                       

Информација за финансиска поддршка на работодавци за исплата на плати за јуни

Во насока на континуирано проследување на нови информации кое се однесуваат на стопанството, а поврзани со мерките за намалување на економските последици од актуелната криза, Сојузот на стопански комори на Македонија, Вe известува дека е објавена Уредба со законска сила за изменување и дополнување на Уредбата со законска сила за финансиска поддршка на работодавачите погодени од здравствено-економската криза предизвикана од коронавирусот ковид-19, заради исплата на платите за месеците април и мај 2020 година (Службен весник бр.154/20)

Уредба со законска сила за изменување и дополнување на Уредбата со законска сила за финансиска поддршка на работодавачите погодени од здравствено-економската криза предизвикана од коронавирусот ковид-19, заради исплата на платите за месеците април и мај 2020 година.

  • Во измените на Уредбата со законска сила за финансиска поддршка на работодавачите погодени од здравствено-економската криза предизвикана од ковид-19, заради исплата на платите во висина од 14.500 денари за месеците април и мај 2020 година, се создава можност ова право да се оствари и за месец јуни 2020 година.
  • Работодавачот кој користел финансиска поддршка за три месеци, бројот на вработени не смее да го намалува заклучно со месец август 2020 година.
  • Барање за финансиска поддршка на работодавач заради исплата на плати за месеците април, мај и јуни 2020 година е даден во прилог и е составен дел на оваа уредба со законска сила.

Уредбата во целост може да се погледне на следниот линк.

За повеќе информации контактирајте не на Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. или на тел. број 02-3091440.

Прочитано 651 пати

Од Претседателот

Да бидеме лидер и глас на бизнис заедницата, подржувач на економскиот раст на членовите на комората. Заедно да придонесеме за економската стабилност на Македонија и партнерски забрзано да се движиме напред во нова декада на наше успешно работење.

Арсовска Данелa

Интернационална мрежа

F46DCE922CC1E446A2D47D87A78FE9A1

D234AF1A2FFA9C4197F508DA3F41A889

Контакт

 info @chamber.mk
  +389.2.3091440
  +389.2.3091440
  Црвена Скопска Општина бр.10

Следете не