gb  german  turkey  china  japan  italy  alb  serbia  france  UAE                                       

Јавен повик за субвенции за кофинансирање на настани, обуки, семинари и конференции за 2020 година

Министерството за економија објавува Јавен повик за субвенции за кофинансирање на настани, обуки, семинари и конференции за 2020 година. Право на учество имаат сите заинтересирани правни лица, фондации и здруженија на граѓани.

Средствата добиени на повикот ќе се користат за изнајмување на простор за одржување на настани обуки, семинари и конференции во категоризирани угостителски објекти во РСМ.

Настаните треба да се организираат надвор од туристичките центри во РСМ (Охрид, Струга, Дојран, Маврово, Попова Шапка).

Износот на средства што може да се одобри е во висина од 50 отсто од докажаните трошоци но не повеќе од 30.000 денари поединечно по поднесено барање.

Еден субјект може да поднесе најмногу три барања за кофинансирање.

Јавниот повик е отворен до 31.07.2020 година, а барањата ќе се разгледуваат по принципот „Прв дојде-прв услужен“.

Повеќе информации за начинот на аплицирање и потребните документи за пријавување може да најдете на следниот линк. http://www.economy.gov.mk/doc/2824

Прочитано 982 пати

Од Претседателот

Да бидеме лидер и глас на бизнис заедницата, подржувач на економскиот раст на членовите на комората. Заедно да придонесеме за економската стабилност на Македонија и партнерски забрзано да се движиме напред во нова декада на наше успешно работење.

Арсовска Данелa

Интернационална мрежа

F46DCE922CC1E446A2D47D87A78FE9A1

D234AF1A2FFA9C4197F508DA3F41A889

Контакт

 info @chamber.mk
  +389.2.3091440
  +389.2.3091440
  Црвена Скопска Општина бр.10

Следете не