gb  german  turkey  china  japan  italy  alb  serbia  france  UAE                                       

Информација за донесени протоколи за работа на кафетерии, угостителски објекти и молови

Во насока на континуирано проследување на нови информации кое се однесуваат на стопанството, Ве информираме дека Владата донесе Одлука за изменување и дополнување на Одлуката за мерки за спречување на пренесување и ширење на коронавирус ковид-19 (Службен весник 170/20)

Согласно оваа одлука:

  • Од 26 јуни 2020 година може да отпочнат со работа кафетериите во РСМ со посетители, со задолжително почитување на Протоколот за отвoрање и работа на кафетерии од Комисијата за заразни болести при Министерството за здравство (Прилог број 7).
  • Од 26 јуни 2020 година може да отпочнат со работа и работни активности моловите на територија на РСМ, со задолжително почитување на Протоколот за отворање и работа на молови од Комисијата за заразни болести при Министерството за здравство, (Прилог број 5).
  • Од 26 јуни 2020 година може да отпочнат со работа угостителските објекти и ресторани во моловите од кои вршат подготовка и продажба на храна, со посетители, со задолжително почитување на Протоколот за отвoрање и работа на угостителските објекти за исхрана (Прилог број 8)

За повеќе информации контактирајте не на Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. или на тел. број 02-3091440.

Прочитано 432 пати

Од Претседателот

Да бидеме лидер и глас на бизнис заедницата, подржувач на економскиот раст на членовите на комората. Заедно да придонесеме за економската стабилност на Македонија и партнерски забрзано да се движиме напред во нова декада на наше успешно работење.

Арсовска Данелa

Интернационална мрежа

F46DCE922CC1E446A2D47D87A78FE9A1

D234AF1A2FFA9C4197F508DA3F41A889

Контакт

 info @chamber.mk
  +389.2.3091440
  +389.2.3091440
  Црвена Скопска Општина бр.10

Следете не